Előre a múltba | Digitális kalandjáték tervezése örökségi helyekre

Október 26., 10-16h, Százhalombatta
A KÖME, a Pro Progressione és a “Matrica” Múzeum és Régészeti Park Százhalombatta szakmai napja a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében.

Jelentkezés szeptember 30-ig a zsuzsa@heritagemanager.hu címen!

Nyáron másfél éves projektbe kezdtünk, melynek során Duna-menti régészeti parkokra szabott, digitális technológiát használó kalandjáték ill. applikáció jön létre. A játékot a Pro Progressione nevű kulturális szervezet által felkért művészek és technológiafejlesztők alakítják ki, a KÖME pedig kívülről kíséri, véleményezi, értékeli az eredményt interpretációs szempontból, felhasználók és szakmabeliek bevonásával.

Ennek első állomása egy nyílt szakmai nap lesz, a MÖF keretében, okt. 26-án, a Százhalombattai Matrica Múzeumban. A rendezvényen olyan résztvevőkre számítunk, akik az örökségi szakmában vagy hasonló területen dolgoznak, és a saját munkájukban használnánk ilyen interpretációs eszközöket.

A nap során teszteljük a Battára készülő kalandjáték analóg demo-verzióját és sok példán keresztül foglalkozunk a következő kérdésekkel:

– Hogyan érjük el, hogy a digitális technológiák ne konkurensei, hanem partnerei legyenek a kiállított tárgyak és a fizikai környezet együttesének?

– Milyen pedagógiai célokat szolgálhat egy színházi formákat és játékelemeket digitális technológiával ötvöző interpretáció?

– Színházi játékból digitális applikáció? Az átültetés kihívásai, buktatói, haszna és fenntarthatósága

Vendégeink lesznek Artur Šilić / Novena d.o.o., Bakk Ágnes-Karolina / MOME

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni szeptember 30-ig Berecz Zsuzsánál a zsuzsa@heritagemanager.hu címen lehet.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/727809134225021

Hozzászólások lezárva.