LÁTOGATÓKUTATÁS SZABADIDŐS HELYSZÍNEKEN – Előzetes igényfelmérés

2019 februárjában a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) és a KÖME konferenciát szervez a látogatókutatás aktuális kérdéseiről. A két napos eseményre olyan, a természeti és kulturális örökséghez kapcsolódó szakterületek képviselőit várjuk, amelyek számára fontos lehet a célközönség illetve a látogatók ismerete (például muzeológia, múzeumpedagógia, turizmus, régészet, művészettörténet,pszichológia, történettudomány, marketing,építészet,grafika, design, pedagógia, andragógia, geológia, geográfia, műemlékvédelem).
A konferencia kapcsán előzetes igényfelmérést végzünk

Szeretnénk egy olyan programot összeállítani, amely a néhány izgalmas esettanulmányt bemutató előadáson túl nagyobb hangsúlyt helyezne a résztvevők bevonására, tapasztalataik, véleményük, ötleteik megosztására. Ennek érdekében műhelyeket és terepmunkát is tervezünk.

A KÖME célja a konferenciával, hogy többek között az alábbi kérdések kapcsán kezdeményezzen szakmai párbeszédet:

– Mennyit tudnak ma a magyar szabadidős helyszínek a látogatóikról?
– Mit, mikor és hogyan érdemes kutatni a látogatókkal kapcsolatban?
– Milyen további ismeretekre lenne szükségük a kínálatuk fejlesztéséhez? (Látogatók motivációi? Előzetes tudásuk, képességeik, tapasztalataik? Milyen új hatásokat, élményeket visznek haza? Miért sikertelen/sikeres egy program? stb.)
– Mik lehetnek az akadályai annak, hogy ma egy átlagos intézmény foglalkozzon a látogatóinak véleményével, sajátosságaival, azaz célcsoport-orientált legyen a kínálata?
– Mit mutat meg egy elégedettség-felmérés és milyen többlet kellhet még egy sikeres program megtervezéséhez és lebonyolításához?
– Miért lehet fontos a látogatókutatás folytonosságának biztosítása és hogy oldható meg a legkevesebb erőforrás ráfordítással?
– Mit tehetnek a szakemberek a következő néhány évben annak érdekében, hogy több látogatói felmérés készüljön és elérhetőbbé váljanak az eredmények?

Jelen felhívással szeretnénk megnyitni a lehetőséget minden érdeklődő számára, hogy előadóként, műhelyvezetőként, szervező partnerként vagy résztvevőként hozzájáruljanak a konferencia sikeréhez.

Szívesen fogadunk
kérdéseket, amelyek a témán belül ma aktuálisak lehetnek, hogy minél relevánsabb szekciókat illetve munkacsoportokat állíthassunk össze.
látogatókutatáshoz kapcsolódó esettanulmányokat, amelyek bemutatása és elemzése minden érdeklődő hasznára válhat

Kérjük, hogy aki megosztaná velünk gondolatait, 2018. október 10-ig vegye fel velünk a kapcsolatot az info@heritagemanager.hu e-mail címen vagy a KÖME Facebook oldalán keresztül.

Az esemény a KÖME, a BGE, a Kon-Tiki német élménytervező cég, a Budakeszi Vadaspark, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Szentendrei Skanzen közös másfél éves projektjének záróprogramja, amelyet a Deutsche Bundesstiftung Umwelt (DBU) támogat. A kísérleti együttműködés célja, hogy egyszerűen alkalmazható és folyamatosan végezhető módszereket dolgozzon ki a résztvevő helyszínek látogatókra tett hatásainak vizsgálatára. (részletesebb leírás itt: http://www.heritagemanager.hu/?p=994)

Hozzászólások lezárva.