Szabad Európa TV

Harminc évvel azután, hogy a Szabad Európa Rádió közvetítette és segítetette a Vasfüggöny leomlását, a KÖME a Pneuma Szöv. budapesti művészeti csoporttal és öt ország különféle kulturális és oktatási intézményeivel együttműködve elindította a Szabad Európa TV-t.A szabadság és a változás feltételeivel foglalkozunk, és a távollátón át összeolvassuk a mai és az 1989 körüli rendszerváltások időszakát. Milyen szerepet játszott a tévé akkor a szabadság megteremtésében, és milyen lehetőségeket rejt ma?

A Szabad Európa TV kollaboratív művészeti kutatás, közös tévékészítés multimédiás és színházi eszközökkel. A személyes kommunikációs csatornák nyilvánosba váltanak, az adó és a vevő találkoznak és helyet cserélnek, a művészet visszatér a televízióba.

Mi lesz ebből?
Kísérleti TV csatorna készítése, közösségi performanszok, színházi late night show-k, kiállítás – mindez 2020 és 2021 folyamán.

Kik csinálják?
A SZETV-t a Pneuma Szöv. és a KÖME- Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete kezdeményezte. Partnerek: OHO – Offenes Haus Oberwart (AT), University Nova Gorica (SL), UT Connewitz (Leipzig / DE), Tårnby Torv Festival (DK), Pneuma Vizuál, BOHÉM Klub, ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszék, Szombathely Művészeti Szakgimnázium Mozgókép és animációkészítő tagozata, valamint egyéb bekapcsolódó diákok, művészek, alkalmi résztvevők és sztárvendégek.

Hol?
Budapest, Szombathely, Lipcse, Tårnby Torv – Koppenhága (DK), Felsőőr/Oberwart (AT), Nova Gorica (SLO) és a levegőben

Támogatók:
A projekt az Európai Únió Kreatív Európa programja keretében valósul meg, további támogatói az Allianz Kulturstiftung és az Amerikai Egyesült Államok Budapesti Nagykövetsége

          

Hozzászólások lezárva.