Jelentkezz önkéntesnek a KÖMÉhez!

cometokome

Fontosnak tartod, hogy a kulturális és a természeti örökségre mindannyian egységként tekintsünk? Gyere önkéntesnek a KÖME (Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete) tavaszi-nyári projektjei megvalósításához és legyél része egy fiatal szakemberekből álló csapat szemléletformáló munkájának!

Idén tavasszal fő projektünk egy fenntartható tájhasználattal és a pilisi történeti tájjal foglalkozó oktatóközpont fejlesztése a Pilisben a Közép-Európai Egyetem Kulturális Örökség Tanulmányok programjával, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal és a pomázi Fülöp Kecskefarmmal együttműködve. Felújítunk egy épületet, különböző oktatási és szabadidős programokat szervezünk, és azokat a látványosságokat tervezzük, amelyek a jövőben érkező látogatóink számára teszik még érdekesebbé ezt a szép tájat.

Amiben most szükségünk lenne segítségre:

  • A kiállítóközpont fenntartható, szalma-szigetelése. A Szalmaépítők Egyesületével együttműködve szigeteljük természetbarát anyagokkal a leendő oktatási épületet. Ha érdekel a technológia, vagy csak szívesen vennél részt egy természetközeli munkában, jelentkezz! Szívesen várunk építészeti tervezésben, anyagbeszerzésben, fotózásban, videózásban, fotó- és videófeldolgozásban, projekt előkészítésben, közösségépítésben, kommunikációban, grafikai tervezésben, programszervezésben vagy barkácsolásban érdekelt segítőket.
  • A központ első fontos programja idén áprilisban a Föld napja megünneplése lesz. Itt is változatos feladatokra várunk önkénteseket: programok lebonyolítása, vendégek fogadása és irányítása, előzetes szervezés, dokumentáció, fordítás angolról, stb.

Amit cserébe nyújtunk:

  • részt vehetsz a KÖME szakmai programjain
  • különböző területekről érkező kulturális és környezeti szakemberekkel ismerkedhetsz meg
  • beleláthatsz az örökségmenedzsment kihívásaiba, a KÖME munkájába, hosszabb távon bekapcsolódhatsz a projektjeinkbe és akár az egyesületünk tagjává is válhatsz
  • ha egyetemi gyakorlatra jössz, akkor szívesen adunk igazolást

A fentieken túl további feladatok is adódnak a Pomázi központ fejlődése közben, illetve mindig szívesen fogadjuk a lelkes önkéntesek saját ötleteit.

Jelentkezni mostantól folyamatosan lehet Cserép Ritánál rövid motivációs levéllel az info@heritagemanager.hu címen! A jelentkezésben kérlek tüntesd fel, hogy melyik programban vennél részt szívesen, miért pont abban, és van-e a témához kapcsolódó, bármilyen területen szerzett korábbi tapasztalatod.

Hozzászólások lezárva.