Fenntarthatóság, Örökségvédelem és Interpretáció

A Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete (KÖME) a Közép-Európai Egyetem Kulturális Örökség Tanulmányok programjával, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal és a pomázi Fülöp Kecskefarmmal közösen egy új oktatási-nevelési központ létrehozásán kezdett dolgozni. A központ sajátossága, hogy a hagyományosan szeparált természetvédelmi és kulturális-örökségvédelmi megközelítések helyett egységes szemlélettel értelmezi és mutatja be az ember és a természet történelmi és jelenkori együttműködését.

Tovább

Mi dolgunk a budapesti világörökséggel? – Workshop és szakmai fórum

Tudják-e vajon a budapesti világörökségi területeken járók, hogy az éppen megcsodált vagy akár nap mint nap látott épület, látkép, utca, műemlék a világörökség része? Mi ösztönzi őket arra, hogy itt töltsék szabadidejüket és vajon szerepet játszik-e ebben az UNESCO által odaítélt cím? Egyáltalán: mennyire látható a budapesti világörökség mint kulturális és turisztikai védjegy?

Tovább

Örökséginterpretációs módszertan kidolgozása és népszerűsítése Magyarországon

A Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete és a KON-TIKI Büro für Bildungs- und Erlebnisplanung német cég a kulturális- és természeti örökség interpretációs szemléletének magyarországi elterjesztése céljából egy 20 hónapig tartó programot valósít meg 2014 januárja és 2015 augusztusa között.

Tovább