Partner Meeting

TRAME – partnertalálkozó és felkészülés a diákcserékre

A TRAME – Tracce di Memoria című Erasmus+ projektünk szervezőcsapata első alkalommal találkozott élőben, Magyarországon. A projekt feléhez érve megvitattuk az eddig lezajlott tevékenységeket, illetve hangsúlyt kapott a hátralévő időszak pontos megtervezése, amelynek során diákcserék valósulnak majd meg és kiadunk egy kézikönyvet is középiskolai tanárok és örökséggel foglalkozók számára.

A Tracce di Memoria – TRAME nevű projektünk a feléhez ért, és ezt az eseményt sikerült az első, élő partnertalálkozóval megkoronáznunk. A találkozó célja az volt, hogy a különböző országok középsikoláiban lezajlott pilot projekteket bemutassuk, értékeljük és továbblépjünk a diákcserék irányába. Magyarországon a pécsi Hajnóczy Kollégium diákjaival a Cella Septichora Világörökségi helyszínen lezajlott programokban vehettek részt a diákok 8 héten keresztül. A programban a diákok megismerkedhettek a rómaiak örökségével, saját maguk fedezték fel, értelmezték majd feldolgozták egy saját munka keretében. A részletekről és a többi partner programjáról a decemberi TRAME hírlevélben olvashattok, melyre a honlapon fel is tudtok iratkozni.

2022 tavaszán reményeink szerint sor kerülhet majd a projektben résztvevő három iskola – a római Liceo Classico Pilo Albertelli, a belgrádi School of Design és a pécsi Hajnóczy Kollégium – diákjai között a találkozásra. Az egy hetes diákcseréket a pilot programok tanulságai alapján fogjuk majd megtervezni és kivitelezni.

A partner meeting második fontos pontja a Kézikönyv készítésének megvitatása volt, amellyel a régészeti, örökségi helyszínek és az oktatási intézmények közötti együttműködést szeretnénk elősegíteni. Ez a segédlet a legfontosabb eredménye ennek a projetknek és bízunk benne, hogy sok örökségi szakember és oktató hasznára válik majd. A Kézikönyv a tervek szerint nyárra fog elkészülni, amelyről majd itt is hírt fogunk adni.

#trameproject #erasmusplus #euproject #euprojects #heritage #heritageeducation #culturalheritage #patrimonio #dziedzictwo #dziedzictwokulturowe #nasleđe #miras #örökség #héritage #teachers #education #educazione #oktatás #edukacja #egitim #edukacija #culture #cultura #kultura #kültür #kultur #kultúra #migration #migrations