4a3a1196 2 Rotated E1643121572489

Berecz Zsuzsa

DRAMATURG, KURÁTOR, KULTURÁLIS MUNKÁS

zsuzsa@heritagemanager.hu

Zsuzsi dramaturg, fordító, közösségi-művészeti programok kezdeményezője, szervezője.
A budapesti székhelyű Pneuma Szöv. művészkollektíva alapító tagja.

2014 óta dolgozik a KÖME-vel, jelenleg az egyesület alelnöke.
A KÖME munkatársaként örökséginterpretációs kézikönyveket szerkesztett és fordított, valamint elméleti és gyakorlati örökséginterpretációs programokat szervezett.

Zsuzsi szeret az örökséghez és a társadalom egészéhez alkotó módon viszonyulni. Szereti megnyitni, mozgásba hozni, változ(tat)ásra bírni a szilárdnak hitt kategóriákat, munkamódszereket.

Alapított városi közösségi kertet (Grundkert), majd μEGYETEM címmel művészeti-mikroökonómiai szabadegyetemet 2015 és 2017 között a MÜSZI Művelődési Szint munkatársaként, mely egyben tesztje volt annak, hogyan tud közös pedagógiai kereteket létrehozni egy önfenntartó kulturális hely és egy állami felsőoktatási intézmény (a Magyar Képzőművészeti Egyetem). Ezenkívül Zsuzsi szervezte és részben kurálta a Riders on the Mall (ROM) audiovizuális művészeti fesztivált 2016 és 2018 között, ugyancsak a MÜSZI-ben.

2019 és 21 között zajlott a Pneuma Szöv. és a KÖME együttműködésében a TV Free Europe / Szabad Európa TV, melyben Zsuzsi a koncepcióalkotásban, a menedzsment és kommunikáció területén dolgozott.

Színházzal és társadalommal kapcsolatos esszék szerzője, akkreditált interpretív író (Interpret Europe).

Ezekben számíthatunk rá:

Kapcsolódó projektek