Cooltour 1

COOLTOUR WORKSHOP – közösen a KÉK-kel

Február 19-én workshopot tartottunk a Budapest100 rendezvényszervező és kutató önkénteseinek.

🤝Már az esemény tervezésekor sok közös pontot találtunk COOLTOUR – Millennials for Cultural Heritage  projektünk kérdéseivel, és a projekt keretében készülő, általunk szerkesztett módszertani útmutató témáival is. A projekt során kifejlesztettünk egy olyan módszert és a hozzá tartozó táblát, amelynek segítségével komplexen átgondolhatjuk a szervezési/projekttervezési feladatokat a részvételiség szempontrendszerén keresztül. 🪜 –> Nem is akárhogyan, hanem a hazánkban nem igazán ismert Rosenblatt-féle bevonodási szintek segítségével.

🥳Számunkra azért is volt történelmi pillanat, mert ez a fajta tervezési módszert végre élesben kipróbálhattuk és tesztelhettük a workshop résztvevőivel közösen.

Mi szuperül éreztük magunkat!

📖A magyar nyelven is hamarosan megjelenő kiadvány 7 téma mentén kínál a fiatalok megszólítására és bevonására különböző módszereket és javasol tippeket, ajánl más örökségi intézményekben sikerrel kipróbált gyakorlatokat. Azonban a COOLTOUR Mátrix (angolul COOLTOUR Worksheet) komplex tervezési táblája sokféle szituációban és változatos feladatokra egyaránt alkalmazható.

Olvass bele a kiadványba az alábbi linken! → https://project.cooltour.app/toolkit-for-heritage-managers/ 

***

A Budapest100 közösségi bevonódásra és rengeteg lelkes önkéntesre építő Europa Nostra-díjas kezdeményezés, mely az épített örökség értékeire, mindennapi megélésére és ünneplésére buzdít, így kiemelten fontosnak tartjuk az együtt-gondolkodást, közös munkát.

A projekt az Európai Unió Erasmus+ programjának és az Agenzia Nazionale della Gioventu anyagi támogatásával valósult meg.

 

Kapcsolódó tartalmak