70494962 2323902851038170 8832249770597679104 N

ÉRTÉKELD A LÁTOGATÓT! – Megjelent a KÖME új kiadványa!

közönségismeretek · látogatókutatás · hatásmérés

A könyv a kulturális és a természeti örökséget kezelők és a valódi tulajdonosok – a közönség – kapcsolatával foglalkozik.

A publikáció kiindulópontját egy másfél éves kísérleti együttműködés adta, amelyben három hazai örökségi helyszínt (Budakeszi Vadaspark, Szentendrei Skanzen, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum) kiválasztva kisléptékű, reálisan megvalósítható és fenntartható méréseket végeztünk azzal a céllal, hogy alaposabb képet kapjunk a hazai helyzetről.

Mennyit tudnak intézmények a közönségükről? Mi motiválja őket, amikor bármiféle felmérést végeznek? Mire használják az eredményeket?

A projektet 2019. február 21-22-én Értékeld a látogatót! címmel szakmai fórum zárta, amelyet a Budapesti Gazdasági Egyetemmel (BGE) és számos hazai partnerrel közösen szerveztünk, és amely újabb támpontokat adott egy hazai probléma- és lehetőségtérkép felállításához.

Jelen kiadvány a fenti program nyilvános jegyzettömbje, hajónaplója. Tartalmazza az előkészületekhez kapcsolódó szakmai egyeztetések anyagait, valamint a fórumprogram anyagait és eredményeit olyan formán, hogy az aktuális helyzet és a legfőbb kihívások összefoglalása mellett jól elkülöníthető módon kitűnjenek a résztvevők által megfogalmazott jó példák, valamint a konkrét szakmai ajánlások és továbblépési javaslatok is.

Tudjuk, hogy ez még így is csak papír és betű, de reméljük, hasznos széljegyzete tud majd lenni további projekteknek, változtatási kísérleteknek, (ön)képzési programoknak és természetesen átfogóbb szakmai ajánlásoknak is.

A kiadvány pdf változatban teljes egészében elérhető itt

Az Értékeld a látogatót forum kapcsán készült facebook-album elérhető itt.

Kapcsolódó tartalmak