Untitled 2

Örökséginterpretáció előadás

Heritage interpretation
Creating experiences with visitors of cultural and natural heritage sites

Dr. Lars Wohlers előadása

2014. március 24. 17:30h
Central European University

Heritage interpretation
Creating experiences with visitors of cultural and natural heritage sites

Dr. Lars Wohlers előadása

2014. március 24. 17:30h
Central European University
Nádor utca 9., 1051, Budapest
Monument Building, 2.em., 202-es terem

Az előadás angol nyelven zajlik, tolmácsolás nélkül.

Az interpretáció fogalma olyan, a kulturális és természeti örökség-menedzsment területén alkalmazott különféle módszereket takar, melyek segítségével a közönség élményszerűen, szórakoztató módon szólítható meg, miközben nem csorbulnak a közvetíteni kívánt értékekkel kapcsolatos szakmai elvárások sem, sőt új összefüggések, hangsúlyos üzenetek tárulnak fel a befogadó számára.

Dr. Wohlers előadása áttekintést nyújt a hazánkban még kevéssé ismert interpretációs szemléletű örökség-menedzsment fogalmáról és nemzetközi példákon keresztül szemlélteti a kulturális és természeti örökség élményközpontú közvetítésének módszertanát.

A rendezvény ingyenes, de a férőhelyek korlátozott száma miatt kérjük, részvételi szándékát március 24. 12 óráig jelezze az info@heritagemanager.hu címen, vagy Berecz Zsuzsánál a +36 70 235 0767 telefonszámon (a résztvevő nevével és adott esetben az intézmény/szervezet nevének megjelölésével).

Az előadás első állomása annak a képzési programnak, melyet a Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete és a lüneburgi KON-TIKI Büro für Bildungs- und Erlebnisplanung cég valósít meg a kulturális- és természeti örökség interpretáció szemléletének magyarországi elterjesztése céljából. A program keretében 2014 tavaszán és őszén egy-egy intenzív tréninget szervezünk a területhez kapcsolódó felsőfokú szakképzéssel, valamint kulturális- és természeti örökséggel foglalkozó intézmények munkatársainak.

Az előadás angol nyelvű ismertetője itt található.